jan 01
2023

Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.
 

5.1. Resultat Årets Billede 2022
Vi får besøg af Susanne Vind fra Sanderumgård, som kommenterer billederne i den traditionsbundne konkurrence og udpeger Årets Billede 2022. Susanne viser også nogle af sine egne billeder. (Poul Chr.)

12.1. Printeraften på Kulturmaskinen
Vi mødes kl. 19 i Medieværkstedet på Kulturmaskinen i Farvergården til en aften om printning af billeder. Vi får en introduktion til farveprofiler og anden teknik omkring printprocessen. Der vil være mulighed for at købe print af egne billeder. Se også artiklen her på ofa.dk. (Niels)

19.1. Billedkritik
En aften med saglig og seriøs billedkritik. Hvert medlem medbringer 4 billeder på en USB-nøgle. Billedkritikken foregår i plenum og billederne vises i 4K opløsning (3840x2160) på vores projektor. (Poul Chr.)

26.1. Galleri på ofa.dk
Vi lægger jeres billeder ind i galleriet på klubbens hjemmeside. Medbring et udvalg af dine billeder, som vi lægger op i galleriet i løbet af aftenen. Medbring også gerne din computer. (Poul Chr.)

2.2. Sådan gør jeg
2-3 medlemmer viser eksempler på deres billedredigering. Hvem skal vi inspireres af denne gang? (Kåre)

9.2. Temakonkurrence
Emnet i dette års første runde af temakonkurrencen er ”Tæt på”, som også er tema i Fælles Fynske med aflevering 23.2. Der må afleveres 2 umonterede billeder i maks. 20x30 cm. Bedømmelsen foretages ved pointgivning blandt de fremmødte. (Niels Erik)

16.2. Fotoudstillingen KIDS på Brandts
Vi ser i samlet flok fotoudstillingen KIDS på Brandts. Flere har sæsonkort med mulighed for at medbringe en ledsager. Hvis det ikke rækker, betaler klubben de resterende billetter. (Niels Erik)

23.2. Generalforsamling
Der afholdes ordinær generalforsamling ifølge vedtægterne. Indkaldelse rundsendes pr. mail.
Inden generalforsamlingen indsamler vi billeder til Fælles Fynske 2023. Hvis tiden tillader det, ser vil de indleverede billeder igennem efter generalforsamlingen. (Poul Chr.)

2.3. Aflevering 1. runde (B)
Der afleveres billeder til klubkonkurrencens 1. runde. Der må afleveres 2 billeder i hver af kategorierne monokrome og farve. Dommeren er Chresten Kruchov fra Rudkøbing. Efter et gennemsyn af de indleverede billeder, er der tid til at se andre medbragte billeder – en såkaldt B-dag (Niels Erik).

9.3. Besøg af Rico Feldfoss
Denne klubaften får vi besøg af en spændende gæst, nemlig Rico Feldfoss som er autodidakt video- og stillfotograf.
Rico vil komme ind på, hvordan han løser opgaver for mange forskellige kommercielle kunder, med disse emner som overskrifter:

Selvom der ikke er mange penge i det, kommer jeg tit til at rode mig ud i en masse projekter med mad, mennesker og musik.

- Så hvordan overlever man som fotograf, selvom man ikke er verdensmester?

- Fortæller lidt om æstetik og tanker omkring madbilleder. Samt teknikken bag.

- Hvor lang tid tager det at skyde forsidebilledet til en bog?

- Reportagebilleder - hvilke kameraer - benspænd og hvorfor.

- Lidt om video med DSLR kameraer. Hvorfor og hvorfor ikke. Plus et par eksempler.

Links til Ricos Instagramsider:

www.instagram.com/ricofeldfoss
www.instagram.com/food.by.feldfoss

16.3. Focus Stacking
Hvorfor og hvordan anvender man focus stacking? Vi gennemgår teknikken, ser eksempler på billeder, hvor focus stacking er anvendt og laver opdagelser med focus stacking. Medbring gerne eksempler og kamera. (Poul Chr.)

23.3. Resultat 1. runde
Dommer Chresten Kruchov gennemgår sin bedømmelse af klubkonkurrencens 1. runde. (Niels Erik)

30.3. Aftenfoto ved Byens Bro
Vi mødes ved Byens Bro kl. 19, så vi både kan fotografere i det sidste sollys, i cross over light og når himmelen er gået i sort. (Kåre)