Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.
 

6.10. Billedkritik
En aften med saglig og seriøs billedkritik. Hvert medlem medbringer 4 billeder på en USB-nøgle. Billedkritikken foregår i plenum og billederne vises i 4K opløsning (3840x2160) på vores projektor. (Poul Chr.)

8.-9.10. SDF Stjernetræf i Skjern.
Læs mere her på SDF´s hjemmeside.

13.10. Aflevering 4. runde
Der afleveres papirbilleder til klubkonkurrencens 4. runde. Dommeren er fotograf Peter C. Normann.
Husk at uploade digitale filer af dine billeder til billedsekretæren senest tirsdag før afleveringen. Billedfilerne anvendes kun til visning i klublokalerne ved aflevering og dommergennemgang. Dommeren får kun tilsendt papirbillederne. Vi gennemgår de indleverede billeder til klubkonkurrencen, som vises digitalt. (Niels Erik)

20.10. Billeder fra Portugal og Berlin
Kåre viser billeder fra Portugal og Niels viser billeder fra Berlin. (Niels)

27.10. Besøg af Jens Jakobsson
Vi får besøg af Jens Jakobsson, den nykårede vinder af Den Nationale 2022. Jens viser et udvalg af sine billeder og fortæller om sin tilgang til fotografiet. (Poul Chr.)

3.11. Dyst med Østfyns Fotoklub
Vi er inviteret til Nyborg til dyst med Østfyns Fotoklub. Dysten går også under betegnelsen ”Den uretfærdige”. Hver klub stiller med 32 papirbilleder, som stilles op mod hinanden 2 og 2. En dommer vælger det bedste, som går videre i konkurrencen. Til slut er kun det vindende billede tilbage. Medbring 4-5 papirbilleder. Vi mødes kl. 19.30 ved Østfyns Fotoklubs lokaler, Kongens Bastionsvej 2, 5800 Nyborg. (Poul Chr.)

10.11. Resultat 4. runde
Dommer Peter C. Normann gennemgår sin bedømmelse af klubkonkurrencens 4. runde, som er årets sidste og afgørende runde. (Niels-Erik)

17.11. Fotografer, der inspirerer mig
Medbring fotobøger eller digitale billedfiler fra en fotograf, der inspirerer dig. (Kåre)

25.11. Afslutning
Vi holder sammenskudsgilde i klublokalerne med start kl. 18.30. Hver deltager medbringer én ret, som fastlægges ved tilmeldingen, senest 17.11. til formanden. I løbet af aftenen kårer vi årets klubmestre og afholder den traditionsrige auktion. Auktionen begrænses til nutidige fotoartikler og andre relevante genstande/ydelser. Arrangementet er kun for klubmedlemmer.

Inden spisning indsamler vi bidrag til konkurrencen ”Årets billede 2022”. Tag dit bedste billede fra 2022 med. Der må kun afleveres et billede pr. autor. Ud over den sædvanlige størrelse 30x40, er der ingen begrænsninger. Dommer er ikke fastlagt endnu. (Poul Chr.)

Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.


11.8. Foto på afgrænset område
Vi fotograferer på pladsen ved Tysklandskaj/Gammelsø ved havnen. Denne aftens udfordring er, at der kun må fotograferes på dette afgrænsede område. Vi mødes til sædvanlig tid kl. 19.30.  (Kåre)

18.8. Billeder fra fototure
Vi ser billeder fra den 11.8. og fra turen til Elmelundskoven. Medbring maks. 10 billeder, som vises digitalt. (Poul Chr.)

25.8. HCA-museet
Vi fotograferer i området omkring det nye HCA-Museum. Mødested: indgangen, H.C. Andersen Haven 1, kl. 19.30. (Poul Chr.)

1.9. Aflevering 3. runde
Der afleveres billeder til klubkonkurrencens 3. runde. Dommeren er ikke fundet endnu. Dommeren er Nicolai Godvin fra Østfyns fotoklub.
Husk at uploade digitale filer af dine billeder til billedsekretæren senest mandag før afleveringen. Billedfilerne anvendes kun til visning i klublokalerne ved aflevering og dommergennemgang. Dommeren får kun tilsendt papirbillederne. Vi gennemgår de indleverede billeder til klubkonkurrencen, som vises digitalt. (Niels Erik)

8.9. Chennai og Anholt
Kim Fleischer Michaelsen har i 2022 udgivet to meget forskellige fotobøger: From Madras to Chennai; 50 years of Street Photography og Anholt. Begge bøger kan fås i alle boghandlere. Kim er pensioneret læge, der har fotograferet siden gymnasiet. Han vil fortælle om historien bag de to bøger, vise foto fra bøgerne og fortælle om arbejdet og økonomien bag de to udgivelser. (Poul Chr.)

15.9. De nye funktioner i Ps og LrC
Vi ser på de nyeste funktioner i Photoshop og Ligthroom Classic. (Poul Chr.)

22.9. Temakonkurrence 2. runde (B)
Emnet i årets anden runde af temakonkurrencen er ”Frihed”. Der må afleveres 2 umonterede billeder i maks. 20x30 cm. Bedømmelsen foretages ved pointgivning blandt de fremmødte. (Niels Erik)

29.9. Resultat 3. runde
Dommer Nicolai Godvin gennemgår sin bedømmelse af klubkonkurrencens 3. runde. (Niels Erik)

Aftener mærket med (B) er specielt velegnede til uopfordret at tage nogle billeder/billedfiler med, som man gerne vil høre andres mening om. Navnet i parentes er den ansvarlige for aftenens arrangement.

7.4. Billeder fra Den Blå Time
Vi ser billeder fra turen ved havnen den 31.3. Hvert medlem medbringer maks. 10 billedfiler.
Der vil også være tips til hvordan man kan gemme eller eksportere billedfiler, som fra 2. runde skal afleveres forud for afleveringen af papirbilleder til klubkonkurrencen. (Poul Chr.)

21.4. Serier
Hvordan laver man en god serie? Det kan være en serie på 3-6 billeder til konkurrencer som Den Nationale og Fælles Fynske, men det kan også være større serier beregnet til en udstilling eller bog. Medbring eksempler på USB eller som print. (Poul Chr.)

24.4. Fælles Fynske
Fælles Fynske 2022 afholdes med udstilling, photowalk, phototalk og dommergennemgang på VUC i Svendborg.

28.4. Store afleveringsdag
Der afleveres billeder til klubkonkurrencens 2. runde samt papirbilleder til Den Nationale 2022. Dommer i klubkonkurrencen er fotograf Ib Trebbien. Husk at uploade digitale filer af dine billeder til billedsekretæren senest mandag før afleveringen. Billedfilerne anvendes kun til visning i klublokalerne ved aflevering og dommergennemgang. Dommeren får kun tilsendt papirbillederne. Nærmere vejledning til upload udsendes via de sædvanlige informationskanaler.

Vi gennemser primært de indleverede billeder til klubkonkurrencen, og hvis tiden tillader det også billederne til Den Nationale. (Niels Erik)

5.5. Tur til Elmelund Skov
Vi tager på tur i den forholdsvis nyplantede Elmelund Skov. Niels vil først informere om skovprojektet, som er den størst nyplantede skov i Danmark i 100 år. Derefter er der fotografering så længe vi har lys og lyst. Mødested: Parkering Elmelund Skov Vest, (Mellem Ellegårdvej og Fårebjergvej). Link til Google Maps. (Niels)

12.5. (Dagen før Store Bededag)
Ingen klubaften

19.5. Iscenesat fotografi
Vi får besøg af Esben Fog, som ta'r os på en tur med ind i sit billedunivers med sære figurer i sære landskaber.

I stedet for at bruge kameraet til at registrere eller fortolke den fysiske verden omring os, skaber Esben sine egne fantasiverdener - inspireret af alt fra 1600-tallets vanitasmalerier eller 1800-tallets fotografiske pionerer til 1900-tallets surrealister.   
Esben arbejder meget med billeder, som fortæller en historie. Billeder man kan gå på opdagelse i. Historien bliver ofte hjulpet på vej af trickeffekter, som både kan være udført med traditionelle analoge teknikker eller digitalt.
Han arbejder mest med nøgne modeller - levende såvel som af plastik.
Vi bliver inviteret indenfor i værkstedet og indviet i de kreative processer og de ofte snørklede veje, som langsomt materialiserer sig i et færdigt billede.
Esben er uddannet arkitekt, men har sideløbende arbejdet med fotokunst og har udstillet mange steder. Blandt andet har han været repræsenteret i det tidligere Museum for Fotokunst i Brandts. (Niels).

26.5. Kr. Himmelfart
Ingen klubaften

2.6. Et kig i fototaskerne
Tag din fototaske med. Vi tager et kig i taskerne og får en snak om indholdet. (Poul Chr.)

9.6. Resultat 2. runde
Dommer Ib Trebbien kommenterer billederne i klubkonkurrencens 2. runde. (Niels Erik)

17.6. Sæsonafslutning (Fredag)
Sæsonen afsluttes med hyggelig grillaften hos Niels Holmgård, H.C. Andersens Gade 54, 5000 Odense C. Grillen startes kl. 18.30.  Arrangementet er for hele familien. Medbring selv kød, tilbehør og drikkevarer. Der er dårlige parkeringsforhold i kvarteret hvor Niels bor, så det anbefales man rådfører sig med Niels om dette. Tilmelding til Niels senest 9.6. (Niels)

 

 •