jan 01
2023

Persondatapolitik for OFA, Odense Fotografiske Amatørklub.

OFA’s dataansvarlige er OFA’s kasserer. Du kan henvende dig til kassereren på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

OFA er som dataansvarlig forpligtet til at beskytte dine personoplysninger, når du som medlem gør brug af OFA og de services, der tilbydes. Vi tilstræber, at du føler dig tryg ved OFA’s behandling af dine personoplysninger. OFA behandler personoplysninger om dig i henhold til denne persondatapolitik og gældende lovgivning.

1. Hvornår indsamler og anvender OFA dine personoplysninger?

Når du indmelder dig i OFA opgiver du til klubben navn, adresse, mailadresse, telefonnummer, fødselsdag og år samt evt. din webside. Disse oplysninger gemmer OFA sammen med indmeldelsesdato, dit medlemsnummer og din betaling af kontingent.

Medlemsdatabase

Oplysninger om medlemmer gemmes på to eksterne harddiske. En medlemsliste er tilgængelig på klubbens hjemmeside, men kun klubbens medlemmer har via deres login adgang til denne liste. Listen indeholder navn, adresse, mailadresse, telefonnummer, medlemsnummer og evt. webside.

Desuden har OFA to Google Groups, hvor dit navn og mailadresse er registreret.

Vi bruger dine oplysninger, så vi i bestyrelsen altid kan komme i kontakt med dig, og så medlemmerne indbyrdes kan komme i kontakt med hinanden.

Medlemskab af klubben forudsætter, at vi har oplysninger om navn, adresse, telefonnummer og mailadresse. Medlemskab af den Google Group der hedder ofa-information er obligatorisk, mens medlemskab af den Google Group der hedder ofa-snak er frivilligt, men dog praktisk.

Pointregnskab

Point, som er opnået i klubbens konkurrencer, gemmes af klubbens webmaster. I pointregnskabet er noteret navn og medlemsnummer.

Klubbens billedsekretær gemmer billedfiler på en ekstern harddisk.


2. Hvornår videregiver OFA dine personoplysninger?

OFA videregiver ikke personlige oplysninger til nogen instanser.

3. Hvordan beskytter OFA dine personoplysninger?

OFA bestræber sig på at beskytte dine personoplysninger.

I praksis er det ikke muligt at etablere 100 % sikkerhed, og OFA kan derfor ikke garantere, at oplysningerne er fuldstændig beskyttet mod nogen, som forsætligt forsøger at omgå OFA’s sikkerhedsforanstaltninger for at få adgang til oplysningerne.

Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

4. Hvilke rettigheder har du?

Du kan anmode om, at dine personoplysninger slettes, men det betyder, at dit medlemskab af OFA ikke kan opretholdes.

5. Hvor længe opbevarer OFA dine personoplysninger? – løbende sletningsforpligtelse

Medlemsdata:
Ved udmeldelse af OFA slettes dine data inden 3 måneder. Klubben opbevarer dog dit navn og medlemsnummer. Hvis du ikke ønsker det, kan du bede om at få det slettet.

Pointregnskab:
Pointregnskab for OFA’s konkurrencer slettes ikke, men gemmes med oplysninger om navn og medlemsnummer.

6. Hvad sker der, når OFA ændrer denne persondatapolitik?

OFA vil løbende opdatere denne persondatapolitik for at sikre, at OFA præsenterer dig med så præcis information som muligt samt for at sikre, at vi overholder gældende lovgivning. Ændringer vil fremgå af klubbens hjemmeside.


7. Billeder.

Profilbilleder:
Det er klubbens webmaster, der uploader / sletter dit profilbillede på hjemmesiden. Ved udmeldelse af OFA slettes den personlige profil. Det bemærkes, at dit profilbillede kun er tilgængeligt med et login til OFA’s hjemmeside.

Billeder i eget galleri på hjemmesiden:
Det er den enkelte bruger der uploader/sletter sine galleribilleder på hjemmesiden. Autorerne påtager sig i øvrigt det juridiske ansvar for billedernes indhold. Ved udmeldelse af OFA slettes det personlige galleri.

Billeder fra OFA’s konkurrencer:
Vinderbilleder fra OFA’s konkurrencer, dvs. nr. 1, 2 og 3 offentliggøres på OFA’s hjemmeside med autors navn.

Andre billeder:
Øvrige billeder på OFA’s hjemmeside uploades af webmaster efter, at du har sendt billederne til billedsekretæren og indvilget i, at de offentliggøres. Du kan til enhver tid henvende dig og få billederne fjernet.
I OFA’s facebookgruppe kan du selv uploade billeder, og du er dermed juridisk ansvarlig for billederne og desuden ansvarlig for evt. at fjerne dem.

8. Henvendelser og spørgsmål.

Du skal være meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores persondatapolitik eller de personoplysninger som vi indsamler og behandler om dig. Du kan henvende dig til bestyrelsen via klubbens hjemmeside.