Medlemmer fra OFA udstiller deres egne billeder i Albanigade.


Café Analog

Af Niels Holmgård

På Albanigade lige ved Benedikts Plads ligger en café med sin egen stil. Allerede fra 8-tiden om morgenen begynder kvarterets beboere at rykke ind for at få morgenkaffen. Studerende mødes i grupper, og over en god kop kaffe går de med deres medbragte computere i gang med at diskutere en spændende studieopgave.

I løbet af dagen har caféen pænt besøg, og det drejer sig om folk i alle aldersgrupper. Også om aftenen kan der være aktiviteter. Der bliver fx arrangeret foredrag og fællesspisning.

Café Analog hedder caféen, og ejeren Peter er en meget åben person. Da jeg en dag henvender mig og spørger, om han har lyst til at udstille nogle af OFA’s billeder, er han straks interesseret.

Som fotoklub ønsker vi i OFA selvfølgelig at vise vores billeder til andre. For nogle år siden lavede vi en udstilling på SDU’s bibliotek. Billederne blev også udstillet i COWI’s Odense afdeling.

I vores tidligere udstillinger har vi ønsket at præsentere vores udstillingsbilleder som en samlet pakke. Det kunne selvfølgelig ikke lade sig gøre på en lille café. Det blev derfor et begrænset udvalg, som kom op at hænge. Vores udgangspunkt har været, at flest mulige OFA-medlemmer er præsenteret med et billede.

På den måde har de udstillede fotografier et forskelligt udtryk, og de viser forskellige indfaldsvinkler til fotografi. Det er café-ejer Peter begejstret for, og han fortæller, at reaktionen fra caféens gæster har været positiv.

Da billederne skulle hænges op, stillede jeg med vaterpas og lang lineal. Peter sagde så, at vi jo også bare kunne bruge de huller, der i forvejen var i væggen. Det gjorde vi, og jeg kunne da godt se, at en traditionel galleri-ophængning ikke egnede sig på Café Analog, der er kendetegnet ved at have lidt mere kant end så mange andre af byens mere strømlinede steder.

”Fotografi, det kan alligevel noget” hører vi fra et af caféens borde.

Det er Sten Sagen og undertegnede, der har udvalgt billeder og været i kontakt med caféen. Billederne når ud til et bredt publikum, og det er vi glade for.

Og så er kaffen god!

Caféen har åbent hverdage fra kl 8 til 17.30 og lørdag kl 10 til 16.30