Medlemmer fra OFA udstiller deres egne billeder i Albanigade.


Café Analog

Af Niels Holmgård

På Albanigade lige ved Benedikts Plads ligger en café med sin egen stil. Allerede fra 8-tiden om morgenen begynder kvarterets beboere at rykke ind for at få morgenkaffen. Studerende mødes i grupper, og over en god kop kaffe går de med deres medbragte computere i gang med at diskutere en spændende studieopgave.

I løbet af dagen har caféen pænt besøg, og det drejer sig om folk i alle aldersgrupper. Også om aftenen kan der være aktiviteter. Der bliver fx arrangeret foredrag og fællesspisning.

Café Analog hedder caféen, og ejeren Peter er en meget åben person. Da jeg en dag henvender mig og spørger, om han har lyst til at udstille nogle af OFA’s billeder, er han straks interesseret.

Som fotoklub ønsker vi i OFA selvfølgelig at vise vores billeder til andre. For nogle år siden lavede vi en udstilling på SDU’s bibliotek. Billederne blev også udstillet i COWI’s Odense afdeling.

I vores tidligere udstillinger har vi ønsket at præsentere vores udstillingsbilleder som en samlet pakke. Det kunne selvfølgelig ikke lade sig gøre på en lille café. Det blev derfor et begrænset udvalg, som kom op at hænge. Vores udgangspunkt har været, at flest mulige OFA-medlemmer er præsenteret med et billede.

På den måde har de udstillede fotografier et forskelligt udtryk, og de viser forskellige indfaldsvinkler til fotografi. Det er café-ejer Peter begejstret for, og han fortæller, at reaktionen fra caféens gæster har været positiv.

Da billederne skulle hænges op, stillede jeg med vaterpas og lang lineal. Peter sagde så, at vi jo også bare kunne bruge de huller, der i forvejen var i væggen. Det gjorde vi, og jeg kunne da godt se, at en traditionel galleri-ophængning ikke egnede sig på Café Analog, der er kendetegnet ved at have lidt mere kant end så mange andre af byens mere strømlinede steder.

”Fotografi, det kan alligevel noget” hører vi fra et af caféens borde.

Det er Sten Sagen og undertegnede, der har udvalgt billeder og været i kontakt med caféen. Billederne når ud til et bredt publikum, og det er vi glade for.

Og så er kaffen god!

Caféen har åbent hverdage fra kl 8 til 17.30 og lørdag kl 10 til 16.30 

Vi har fået denne invitation, hvor der indbydes til deltagelse i en stor censureret fotoudstilling:


 
Kære fotoklubmedlem.

I perioden 1. marts til 31. maj kan du deltage i fotokonkurrencen ”Det kjære Danmark” med mulighed (chance) for, at dit billede kommer med på en censureret fotoudstilling i sensommeren.

Konkurrencens tema er det 21. århundredes Danmark, som man kunne forestille sig guldaldermalerne (ca.1800 – 1850) ville se det. Guldaldermalerne skildrede natur, mennesker, landskaber og menneskeskabte miljøer med den særlige stemning, der netop kendetegner guldalderen. En af periodens store navne er J. Th. Lundbye (1818 – 1848) fra Kalundborg. Hans livsmål var ”At male mit kjære Danmark”, som han formulerede det. Hvordan dette slogan skal fortolkes i foråret 2021, står naturligvis den enkelte fotograf frit for.

I anledning af 200 året for J. Th. Lundbyes død blev der i 2018 afholdt en festival i Kalundborg. I sensommeren 2021 hyldes han endnu en gang med en kunstfestival, som denne gang skal omfatte en fotoudstilling på Lerchenborg Slot ved Kalundborg.

Konkurrencen afholdes af komitéen bag hele Lundbye Kunstfestival arrangementet. De indsendte fotos censureres af fotograf Kirsten Klein, billedkunstner Maje Lisa Engelhardt, kunsthistoriker Jesper Sejdner Knudsen og mig som konkurrencens koordinator. Ud over muligheden for at få sit foto udstillet, deltager man i konkurrencen om 3 pengepræmier. Fristen for at indsende billeder er den 31. maj.

De nærmere oplysninger om konkurrencen findes i medsendte konkurrencebetingelser. Disse kan ses på www.lundbyekunstfestival.dk, eller fås ved at skrive til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Med venlig hilsen

Axel Gadegaard,
Koordinator, fotokonkurrencen

OBS: På Lundbye Kunstfestival´s hjemmeside er fristen 15. juni, men ovenstående var teksten i den til os sendte mail

Inden du sender billeder, vil det måske være en god ide at se denne interessante video om komposition først