aug 30
2023

-oOo-
Fotoespresso
Fotoespresso
Tysk fotoblad
Read More

Tysk blad som udkommer 6 gange om året og beskriver sig selv således:

Koncentreret, stærk og alligevel fordøjelig

fotoespresso henvender sig til ambitiøse fotografer og appellerer dermed til begyndere såvel som øvede og professionelle fotografer. Udvalget af emner dækker hele fotografiets bredde. I autentiske, uafhængige feltrapporter og praktiske test af kamerateknologi og tilbehør får læserne orientering og købsrådgivning. I grundigt undersøgte og detaljerede tutorials vil du modtage instruktioner om billedbehandling og optagelsesteknikker. Udover det tekniske aspekt af fotografering, er et andet fokus på den æstetiske og inspirerende side af fotografiet. For eksempel præsenterer fotoespresso jævnligt fotografer fra forskellige genrer, hvilket giver et indblik bag kulisserne og giver billeder i magasinet rigelig plads til at se. fotoespresso er særligt kendetegnet ved selvstændige bidrag med faglig dybde.

På fotoespresso.de kan læsere downloade det aktuelle nummer hver anden måned og få adgang til et arkiv med alle tidligere udgivelser. Derudover kan du forvente en række andet indhold der, herunder videoer, udvidede fotogallerier og nyheder.

Fotomag
Fotomag
Norsk fotoblad
Read More

Norsk blad som udkommer 8 gange om året og indeholder det samme som de fleste andre fotoblade, nemlig omtaler af nyt fotoudstyr, test af samme og guides til brug af f.eks. redigeringssoftware. Desuden er der forslag til, hvordan man kan komme videre med sit fotografi. I blad nr. 4, 2023 findes en artikel der giver forslag til at lave en billedhistorie ud af dine feriefotos og i blad nr. 3, 2023 er der en artikel om at ”Slippe din kreative kraft løs”. På de sidste sider i bladene er der links til samtlige tidligere  udgivne numre, tilbage til starten af 2016, hvor overskrifterne lød: ”SONY A6300, Verdens hurtigste autofokus”, ”Stor test af Canon 5D Mark IV” og ”D500, Nikons bedste?” Fotomag findes på fotomag.no, som dog er en hjemmeside der ikke er helt nem at navigere rundt på, flere menupunkter linker ikke til det man forventer og det kan pt. Ikke lade sig gøre at finde en oversigt over de tidligere udgivne magasiner, men dem kan man så finde på de sidste sider i det seneste nummer.

-oOo-
PHOTONews
PHOTONews
Canadisk fotoblad
Read More

Blad fra Canada, som udgives på både engelsk og fransk. Desværre ser redaktionen ud til at være stoppet med udgivelser. Den seneste udgave der ligger på hjemmesiden er fra sommer 2022. Det er ellers et af de bedre Ezines vi har set. Udover de sædvanlige test og produktomtaler, har der været flere spændende artikler om fotografer, fototure, forslag og guides til forskellige typer fotografi. I det seneste nummer er der bl.a. artikler om hestefotografen Josée Talbot, En fotograf fortæller om sit brug af filtre og en guide til fotografering af strandfugle. Lad os håbe, at der vil blive udgivet flere blade. Hjemmesiden lever stadig i bedste velgående og er aktiv, så det kan blot være, at de er gået væk fra at udgive det som pdf.

Dodho Magazine
Dodho Magazine
Spansk fotoblad
Read More

Spansk blad, udkommer med 4 numre pr. år.
Her er ingen reklamer, ingen omtaler af udstyr og slet ingen testresultater. Bladet er lavet AF fotografer FOR fotografer. Spækket med spændende billeder og interviews med fotograferne bag,  er det et blad man kan vende tilbage til igen og igen, også de ældre numre. Artikler om fotografer og deres tanker bag deres billeder forældes aldrig. Dodho kan læses online eller downloades som pdf til tablet eller telefon og læses på fly, i tog eller i bil – dog ikke bag rattet :-)
I det seneste nummer (25) på nuværende tidspunkt er der bl.a. en spændende artikel om den tyrkiske fotograf Nadide Goksun. Hun har fotograferet sin fars gamle legetøj, som hun ikke fik lov til at lege med som barn. Ved brug af en teknik, hvor hun bruger ekstrem lille dybdeskarphed,  får hun legetøjet til at se ud som en drøm eller et fjernt minde.
Selvom Dodho Magazine udgives fra Barcelona i Spanien udkommer det på engelsk, så alle kan være med. Udover at være et gratis online magasin kan det også købes som ”Print On Demand” via Blurb.

-oOo-
UWP Magazine, Underwater photography
UWP Magazine, Underwater photography
Engelsk fotoblad
Read More

Engelsk blad, 6 årlige udgivelser.
Hvis man kan tale om specialiserede fotoblade, er det den kategori dette blad kommer ind under. Det har derfor ikke den store interesse for dig der ikke tager undervandsbilleder… og dog. Der er nemlig mange flotte undervandsbilleder, som man kun kan få med det rette udstyr og især lys. Der er artikler om især udstyret, men også om de steder, hvor man finder de gode spots og interviews med undervandsfotografer krydrer det hele. Mange reklamer tager meget af pladsen, dem kan man heldigvis springe over; layoutet kunne man ønske sig mere elegant, men taget i betragtning, at det tilsyneladende er et enmandsprojekt, kan man se igennem fingre med det. Under alle omstændigheder er det interessant at se, hvor meget grej der findes til lige netop denne hobby. Bladet har eksisteret siden august 2001, alle blade ligger klar til download, så der er masser af information at gå i gang med.

Photography News
Photography News
Engelsk fotoblad
Read More

Engelsk blad i avisform, udkommer hver måned.
Her er det ultimative online fotoblad, hvis man vil følge med i, hvad der sker på fotofronten. En extravanganza af artikler om grej, tests af udstyr, omtaler af fotokonkurrencer, tips og tricks til bedre foto. 32 sider spækket med alt om din interesse, dog er der de sædvanlige annoncer til at dække omkostningerne ved produktionen. Avisen kan læses online, downloades eller blive sendt til hjemadressen mod et abonnement. En skam, at det nok bliver for dyrt at få sendt til Danmark. Seneste nummer (august 2023) er udgivelse nr. 110, alle blade kan ses på hjemmesiden, så her er der også læsestof til mange timer.

-oOo-